Amplifitt Pécs |Miért fontos a medence izmok erősítése?

Miért fontos a medence izmok erősítése?

Sokan nem is tudják, hogy milyen fontos szerepe van a medence izmoknak a mindennapi életünk során. Ez az izom ugyanis egész nap hordozza egész felsőtestünk súlyát! Így nem csak a medencefenékre, de még a gátizomzatára is nagy súly terhelődik folyamatosan.

Ráadásul a gátizomtorna emellett még számos más előnnyel is bír, hiszen szülésnél és inkontinencia (akaratlan vizeletvesztés) leküzdése esetén is segíthet a helyes testtartás elérése mellett. 

Miért fontos?

A medence izmok a mindennapi életünk során is nagy tehernek vannak kitéve, amire érdemes minél előbb figyelmet és kis enegrgiát szentelnünk, ugyanis, ha erre nem gondolunk időben, vagy az edzések során nem erősítjük meg őket eléggé, akkor akár idő előtti inkontinenciával vagy más kellemetlen mellékhatással is találkozhatunk a helytelen testtartás, illetve terhelés miatt.

Sokan csak a szülésre való felkészítés, vagy a szülés után gondolnak az intinmtornára, vagy gátizomerősítésre, azonban ez tévhit! Érdemes a gyakorlatokat és erősítést már a szülést megelőzően elkezdeni!

Hogyan edzhetjük?

Megerősítésére, illetve edzésére több bevált módszer is rendelkezésünkre állhat. A legfontosabb, hogy ezeket a gyakorlatokat rendszeresen végezzük!

A számos jól ismert gázizomerősítő módszer, vagy gátizom torna hátránya, hogy megfelelően kell végezni ahhoz, hogy hatásos is legyen, és van amelyikre naponta 2-3 alkalommal is szükséges időt szakítanunk. 

Ha valakinek erre nincs ideje és energiája, akkor megoldást nyújthat az Amplifitt training, aminek a segítségével nem csak a gátizom erősítése, de egy időben a fenék, illetve a combok feszesedését is elérhetjük ráadásul mintezt egy 20 perces edzésben! 

Ha szeretnéd kipróbálni az Amplifitt lehetőségét, akkor jelentkezz be hozzánk, és első alkalommal akár díjmentesen is kipróbálhatod!

Ha pedig úgy gondolod, hogy előszőr szeretnéd az otthon végezhető gyakorlatokat kipróbálni, akkor böngéssz kedvedre a számos gyakorlatok közül! A legfontosabb, hogy rendszeresen végezd ezeket a gyakorlatokat! 

Vissza >>>