Amplifitt Pécs |Hogyan szűntethető meg a porckorongsérv?

Hogyan szűntethető meg a porckorongsérv?

Talán nem is vagyunk tudatában manapság hányan érintettek valamely geric-, nyaki-, vagy porckorong sérvben. Talán napjaink betegségei közül az egyik leggyakoribb betegség, amire ha időben gondolunk, akkor a megfelelő kezelésekkel lassan ugyan, de megszűntethető.

Miért is feküdne rögtön kés alá, amikor van rá más tartós megoldás is...

Hogyan segíthetünk a gerincsérven?

  1. Szabaduljunk meg a felesleges kilóktól! - Az első és legfontosabb, hogy amennyiben súlyfelesleggel rendelkezünk, akkor minél előbb szabadítsuk meg a gerincünket a felesleges terheléstől. Így csökkenthetjük a terhet, amit a gerincünknek cipelnie kell.
  2. Megfelelő sport kiválasztása - pl. úszás, jóga. Fontos olyan sportot választani, ami segít megerősíteni a hátizmokat, azonban fontos, hogy gerinckímélő, megfelelő mozgást végezzünk! A cél a hátizom megerősítése és nem terhelése!
  3. Ergonomikus mozgás, emelés megtanulása - Az egyik legfontosabb dolog, hogy megtanuljunk helyesen emelni. A munkát úgy elvégezni, hogy közben a súly és terhelés ne gerincünket érje!
  4. Tartós kényszerhelyzetek kerülése - illetve ezeknek a megszakítása legalább néhány perces mozgással!

Amit tilos!

  1. Tilos a kontaktsport, testépítés és megterhelő sportok végzése!
  2. Tilos az emelés, rossz mozdulatokkal terhelni a gerincet
  3. Tilos a kényszerhelyzetek, rossz pozíciók tartós megtartása - kerüljük a hosszú órás ücsörgéseket! Helyette áljunk fel midig és mozgassuk át magunkat 5-10 percekre!
  4. Tilos hirdetelen mozdulatokat végezni!
  5. Tilos a gerinc terhelése!
  6. Tilos súlyzós gyakorlatokat végezni!

Fontos, hogy amennyiben már kialakult a gerincsérv, akkor a fent felsoroltak szerint azonnal meg kell szüntetni a probléma kiváltó okát. Meg kell szabadulni a felesleges túlsúlytól és szigorúan kontrollált és speciális erősítő gyakorlatokkal meg kell erősíteni az izomzatot!

Ebben lehet segítség az Amplifitt, ahol a megfelelő edzésprogram megválasztásával teljesen izületkímélő módon segíti megerősíteni az izomzatot. 100% izommunkát biztosít 0% izületi terheléssel!

Próbáld ki első alkalommal akár díjmentesen*!

Vissza <<<